Λάχανα και Χάχανα( Οι ρυθμοί και οι Αριθμοί) 2 cd

2 Dvd

20,00

 Τάσος Ιωαννίδης «Λάχανα και Χάχανα – Οι Ρυθμοί κι οι...
+

 Τάσος Ιωαννίδης

«Λάχανα και Χάχανα – Οι Ρυθμοί κι οι Αριθμοί»

Στίχοι: Παυλίνα Παμπούδη

Τραγουδούν: Τάσος Ιωαννίδης, Ερμιόνη Ιωαννίδου και η

Παιδική Χορωδία Σπύρου Λάμπρου

Συμμετέχουν: Μανώλης Μητσιάς, Γιάννης Κότσιρας

Ενορχήστρωση: Σταύρος Καρτάκης

 

 

Μετά τα άλμπουμ «Λάχανα και Χάχανα- 24 τραγούδια από το βιβλίο της Α΄ Δημοτικού» και «Χάχανα xΛάχανα- Η προπαίδεια σε τραγούδια» καθώς και το «Λάχανα και Χάχανα- Εδώ Νηπιαγωγείο, (και τα τρία έγιναν πλατινένια)- έρχεται το άλμπουμ «Λάχανα και Χάχανα – Οι Ρυθμοί κι οι Αριθμοί».

 

Τι λέει ο συνθέτης για την νέα του δουλειά:

 «Οι Ρυθμοί κι οι Αριθμοί» πραγματεύονται μαθηματικές έννοιες για παιδιά από πολύ μικρά μέχρι και την πρώτη δημοτικού, με τρόπο που να υπάρχει αντικειμενική αντιστοίχηση των αριθμών με τη θεματολογία του κάθε τραγουδιού. Δηλαδή, τα παιδιά να αντιλαμβάνονται άμεσα, βιωματικά, την έννοια του αριθμού, ακούγοντας ένα τραγούδι. Υπάρχει μόνο Ένας ήλιος, Μία Γη, Ένα φεγγάρι, οπότε η έννοια του “Ένας, Μία, ‘Ενα” γίνεται αυτόματα αντιληπτή από τα παιδιά με την αναφορά μας στον ήλιο, στην γη και στο φεγγάρι. Τα πέντε δάχτυλα του χεριού, οι τρεις μάγοι με τα δώρα, οι εφτά νάνοι, το χταπόδι, όλα εμπεριέχουν τις αντίστοιχες μαθηματικές έννοιες. Με τον  ίδιο τρόπο, φτιάξαμε τραγούδια για τα σχήματα και τα σώματα, αλλά και για τα αντίθετα στον χώρο και στον χρόνο, που αποτελούν την βάση της μαθηματικής σκέψης.

Έτσι, χέρι-χέρι με την Παυλίνα, βάλαμε στο ρυθμικό χορό μας μάγους, νάνους, χταπόδια κι ένα σωρό άλλα πλάσματα και αντικείμενα. Φτιάξαμε δεκατέσσερα τραγούδια γεμάτα χαμόγελο και χαρά. Με χιούμορ και φαντασία.

Γιατί η μάθηση πρέπει να είναι παιχνίδι και αυτό το παιχνίδι το παίρνουμε στα σοβαρά!»

Χρήσιμα