Ο Κόσμος Ανάποδα

1 Dvd

18,90

      Χαρίζοντας στα παιδιά τον κόσμο ανάποδα, με...
+

      Χαρίζοντας στα παιδιά τον κόσμο ανάποδα, με αντεστραμμένη δηλαδή την εικόνα που διαμορφώνουν γι' αυτόν σε μια πολύ ευαίσθητη ηλικία, είναι καθαρά πράξη ανατρεπτική. Όσο ανατρεπτικά ήταν μια φορά κι ένα καιρό και τα τραγούδια της θρυλικής Λιλιπούπολης επί των ημερών του Μάνου Χατζιδάκι στο Τρίτο Πρόγραμμα.

 

     Στον ίδιο ακριβώς δρόμο κινούνται οι δημιουργοί αυτού του ευφάνταστου νέου κύκλου παιδικών τραγουδιών, μια και έχουν θητεύσει επίσης στο ραδιόφωνο με καθημερινή παιδική εκπομπή: ο συνθέτης Άγγελος Αγγέλου, τον οποίο γνωρίσαμε ως πιανίστα στο πρώτο άλμπουμ της Δανάης Παναγιωτοπούλου, και η στιχουργός Έμη Σίνη ήταν οι δημιουργοί επίσης του Μικρού Κοπέρνικου από τη συχνότητα του Δευτέρου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

 

     Στην πρώτη δισκογραφική, ιδίου ύφους, εργασία τους μας παρουσιάζουν δύο ορχηστρικά θέματα και δέκα τραγούδια με πανέξυπνους στίχους και ζωηρούς μελωδικούς δρόμους (κυρίως του swing, της jazz και του musical). Αξίζει να σταθεί κανείς στο καστ των ερμηνευτών που κλήθηκαν να αποδώσουν τα κομμάτια.

 

     Είναι συγκινητικό να ακούς τον Σπύρο Σακκά τρεις δεκαετίες μετά τη Λιλιπούπολη να μεταμορφώνεται τώρα στον γαλλοτραφή μποέμ ηλικιωμένο κύριο που αναπολεί τη θεία Πανακότα, τον Ζελέ με το σορτσάκι εμπριμέ και την πριμαντόνα μις Κρεμ Καραμελέ! Αδιαφιλονίκητος παραμυθάς όμως αναδεικνύεται ο Σωκράτης Μάλαμας ως...Πυρετός με τη χαρακτηριστική σπηλαιώδη ερμηνεία του, παρ' όλο που το ωραιότερο τραγούδι του άλμπουμ αποδίδεται από τη Δανάη Παναγιωτοπούλου (ο ψευτο - καουμπόικος θεότρελος Καυγάς που εδώ και καιρό εντάσσει η τραγουδοποιός στο ρεπερτόριο των συναυλιών της)!

 

     Μερικά ακόμη τραγούδια που ξεχωρίζουν είναι το εναρκτήριο Μπομπ ο Χαμαιλέοντας με τον Χάρη Καβαλλιεράτο των βετεράνων Χάνομαι Γιατί Ρεμβάζω, η Μάγισσα Σκουποξυλάνθη με την Κατερίνα Φωτεινάκη και ο Άμπακος με την αντιστικτική, αναφορικά με τον στίχο, ερμηνεία της Μαρίας Θωίδου. -Yafka Records-

 

 

ΘΩΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ  /  ΜΑΛΑΜΑΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ  /  ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΔΑΝΑΗ  /  ΣΑΚΚΑΣ ΣΠΥΡΟΣ

 

 

Περιεχόμενα / Λίστα Τραγουδιών:

  1. ΜΠΟΜΠ Ο ΧΑΜΑΙΛΕΟΝΤΑΣ - ΧΑΡΗΣ ΚΑΒΑΛΛΙΕΡΑΤΟΣ 
  2. Η ΜΑΓΙΣΣΑ ΣΚΟΥΠΟΞΥΛΑΝΘΗ - ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΩΤΕΙΝΑΚΗ 
  3. Ο ΜΙΚΡΟΣ ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ - ΟΡΓΑΝΙΚΟ 
  4. ΔΙΑΙΤΑ - ΣΠΥΡΟΣ ΣΑΚΚΑΣ 
  5. ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΕΚΙΝΟ - ΤΙΜΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ - ΔΑΝΑΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ 
     ΣΩΤΗΡΙΑ ΡΟΥΒΟΛΗ - ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΣΙΑΡΑ - ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΡΑΒΔΑΣ - ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΥ 
  6. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΓΡΟΥΣΟΥΖΕΛΟΣ - ΤΙΜΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ - ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΡΑΒΔΑΣ 
  7. ΔΡΟΜΟΣ - ΟΡΓΑΝΙΚΟ 
  8. Ο ΠΥΡΕΤΟΣ - ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΑΛΑΜΑΣ 
  9. Η ΒΡΥΣΗ ΠΟΥ ΕΒΡΙΖΕ - ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΧΛΑΤΗΣ 
10. ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΒΓΑΣ - ΔΑΝΑΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ 
11. Ο ΑΝΠΑΚΟΣ - ΜΑΡΙΑ ΘΩΙΔΟΥ 
12. ΞΕΧΝΑΜΕ - ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΧΛΑΤΗΣ - ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΣΙΑΡΑ 
13. ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ - ΟΡΓΑΝΙΚΟ

 

Χρήσιμα