Βρέχει Κεφτέδες 2 (Cloudy With A Chance Of Meatballs 2)

1 Dvd
-48%

9,90

Τιμή Τιμοκαταλόγου: 18,90
  Καιρό είχε να... βρέξει κεφτέδες. Ευτυχώς όμως, για όσους...
+

 

Καιρό είχε να... βρέξει κεφτέδες. Ευτυχώς όμως, για όσους είχαν απολαύσει την προ τετραετίας κωμωδία κινουμένων σχεδίων της Sony, ξανασυννέφιασε με αυξημένη πιθανότητα σφοδρής κεφτεδοβροχής. Ο διάσημος πλέον εφευρέτης Φλιντ προσκαλείται από το ίνδαλμά του Τσέστερ τον 5ο, να συμμετάσχει στην μεγαλύτερη ερευνητική εταιρεία όπου η αφρόκρεμα των εφευρετών δημιουργούν την τεχνολογία εκείνη που θα επιτρέψει την βελτίωση των συνθηκών ζωής της Ανθρωπότητας.  Το δεξί χέρι του Τσέστερ –και η μεγαλύτερή του εφεύρεση – είναι ο Steve the Monkey ένας ουρακοτάγκος με ανθρώπινο εγκέφαλο και αδυναμία στα... κραγιόν. Το όνειρο του Φλιντ δείχνει να εκπληρώνεται, αλλά όλα ξαφνικά στραβώνουν.  Η μεγαλύτερή του εφεύρεση μέχρι στιγμής, η Μηχανή Παραγωγής Τροφής από Νερό, αποσυντονίζεται και αρχίζει να παράγει υβρίδια ζώων και τροφών, τα απαίσια κι επικίνδυνα μεταλλαγμένα Τροφοζώα!  Ο Φλιντ πρέπει να αντιδράσει έγκαιρα μια και η τύχη της ανθρωπότητας πια βρίσκεται στην ικανότητά του να αναστρέψει αυτή την επικίνδυνη δραστηριότητα. Αντίπαλοί του στην επίκίνδυνη αποστολή του, πεινασμένοι τάκοντιλ, γαριμπατζήδες,ιπποπατάτοι, τυροαράχνες και άλλα εξωτικά πλην αδίστακτα Τροφοζώα!

Αν το σπιτικό σας αντηχεί από σπαρακτικά κλαψουρίσματα ή ασυγκράτητα χαχανητά κάποιου χαριτωμένου και πολυαγαπημένου μπόμπιρα, μπομπιρίνας ή και συνδυασμού δυο ή τριών παρομοίων αξεσουάρ, ορίστε. Ιδού η εβδομαδιαία σας οικογενειακή έξοδος. Αν είστε όμως μοναχικοί και ρέμπελοι, αλλάξτε επειγόντως σελίδα. Μέχρι «Εγώ ο Απαισιότατος 2» σας κόβω…

Επίσης σας κόβω να έχετε όρεξη για διάβασμα, οπότε, συνεχίστε:

Μενού Ημέρας:
Πρώτο Πιάτο: Φρέσκια Ταινία

Ο Flint Lockwood και τα φιλαράκια του ανακαλύπτουν πως κάτι έχει μείνει πίσω στο νησί Swallow Falls. Η δράση ξεκινάει ακριβώς εκεί που είχαμε αφήσει του ήρωές μας στην πρώτη ταινία. Ο Flint Lockwood μόλις έχει καταστρέψει τη μεγαλύτερη εφεύρεσή του, μια μηχανή που μετατρέπει το νερό σε φαγητό. Η εφεύρεση αποτέλεσε στην αρχή μια τεράστια επιτυχία, αφού είχε τη δυνατότητα να μετατρέπει το νερό σε φαγητό, αλλά στη συνέχεια αποδείχθηκε παταγώδης αποτυχία, αφού ήταν η αιτία, για να εξαπολυθούν φονικές τροφο-καταιγίδες που απείλησαν να καταστρέψουν τον κόσμο. Ο Flint θεώρησε πως δεν είναι τίποτε άλλο, παρά μια σκέτη αποτυχία.

“Ξετρελαίνομαι με τον κόσμο των Cloudy” μάς λέει ο Cody Cameron που είχε συμμετοχή και στο πρώτο Βρέχει Κεφτέδες και τώρα σκηνοθετεί το Βρέχει Κεφτέδες  2 μαζί με τον Kris Pearn. Έχει σκηνοθετήσει, επίσης, το Open Season 3 και το The Chubbchubbs Save Xmas, ενώ σαν ηθοποιός έχει δανείσει τη φωνή του στα τρία πρώτα Shrek. “Από όλες τις ταινίες που έχω δουλέψει το Βρέχει Κεφτέδες είναι η αγαπημένη μου”, συμπληρώνει εμφατικά.

“Όταν ξεκινήσαμε το brainstorming καταλήξαμε να έχουμε πολύ υλικό, όχι μόνο αναφορικά με την πλοκή, αλλά και σχετικά με τους χαρακτήρες”, λέει ο Pearn που ήταν επικεφαλής στο τμήμα κινουμένων σχεδίων στο πρώτο Βρέχει Κεφτέδες. Στην πρώτη ταινία, ο Flint έχει τη συναισθηματική νοημοσύνη ενός 14χρονου αγοριού. Μόλις τα έφτιαξε με την πρώτη του κοπέλα. Ωραία! Τώρα, στη δεύτερη ταινία τι θα χρειαστεί να κάνει για να την κρατήσει; Υπάρχουν πολλές ιδέες για το που μπορείς να οδηγήσεις αυτόν τον κοινωνικά αποκλεισμένο τύπο και να τον εντάξεις σε έναν καινούργιο κόσμο”.

“Ο Cody και ο Kris δούλεψαν με μεγάλο πάθος για την πρώτη ταινία” λέει ο Pam Marsden που είναι παραγωγός και στις 2 ταινίες. “Όταν ήρθε η ώρα να δουλέψουν τη δεύτερη ταινία βρήκαν πολλούς δημιουργικούς τρόπους, για να εξελίξουν την ιστορία”.

“Όταν καταλήξαμε στην ιδέα με τα τροφοζώα, ο Cody επισκέφθηκε το μανάβικο της γειτονιάς του και αγόρασε φρούτα και λαχανικά και προσπαθούσε να τα μετατρέψει σε μικρά πλασματάκια” προσθέτει ο παραγωγός της ταινίας Kirk Bodyfelt. Εδώ στη Sony Pictures Animation υπάρχει πολλή αγάπη για το Cloudy, αφού η πρώτη ταινία απέκτησε φανατικούς θαυμαστές. Έτσι, προσπαθήσαμε να κρατήσουμε το ίδιο ύφος και την ίδια ζωντάνια, αλλά παράλληλα ανακαλύψαμε δημιουργικούς τρόπους να οδηγήσουμε τους χαρακτήρες μας σε νέα μονοπάτια. Είναι ένας κόσμος που νιώθεις οικείο, αλλά με πολλά διαφορετικά και καινούργια στοιχεία”.

Η νέα ταινία βρίσκει τον Flint να χαίρει της αναγνώρισης ενός από τους πιο σπουδαίους ανθρώπους της εποχής του. “Ενώ ο Flint πιστεύει πως παραλίγο να καταστρέψει τον κόσμο, ο κόσμος αναγνωρίζει επίσης ότι είναι ένας σπουδαίος εφευρέτης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το ίνδαλμα του Flint, ο Chester V, επικεφαλής της εταιρείας Live Corp να του δώσει μια ευκαιρία να δουλέψουν μαζί. Φανταστείτε την Apple και την Google να υφίσταται ως μία εταιρεία. Αυτή είναι η Live Corp. Σκοπός της είναι η βελτίωση των όρων ζωής της ανθρωπότητας, αυτός ο σκοπός συμπίπτει με τη βούληση και τα πιστεύω του Flint” συμπληρώνει ο Marsden.

Αλλά τα πράγματα δεν κυλάνε σύμφωνα με το σχέδιο, ούτε για τον Flint, ούτε για τον Chester που διέταξε την εκκένωση του νησιού Swallow Falls  με σκοπό να καθαριστούν τα υπολείμματα από τη φαγητοκαταστροφή. Ο Chester πληροφορεί τον Flint ότι η εφεύρεσή του είναι ακόμη ενεργή και παράγει υβρίδια φαγητού, τα τροφοζώα, τα οποία έχουν καταλάβει το νησί. Έτσι, η παρέα θα επιστρέψει στο νησί και θα προσπαθήσει να σταματήσει τα μυστήρια πλάσματα, πριν αυτά επιτεθούν στον υπόλοιπο κόσμο.

Οι Cameron και Pearn επιλέχθηκαν, για να σκηνοθετήσουν το Βρέχει Κεφτέδες 2 από τους Phil Lord και Christopher Miller, οι οποίοι ήταν σεναριογράφοι και σκηνοθέτες της πρώτης ταινίας. “Εργαζόμουν για την ταινία 4,5 χρόνια περίπου, τα τελευταία 3,5 μαζί με τους Phil και Chris” λέει ο Pearn. “Στο συγγραφικό τμήμα δουλεύεις με μια μικρή ομάδα και περνάς πολύ χρόνο με τους σκηνοθέτες. Τους γνωρίζεις καλύτερα και αναπτύσσονται σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ σας. Έτσι, όταν αποφάσισαν ότι δεν θα σκηνοθετήσουν και τη δεύτερη ταινία, ήταν μια πολύ σημαντική απόφαση να αφήσουν εμάς να πάρουμε τα ηνία. Οι δυο τους συμμετείχαν στην παραγωγή”.

Δεύτερο Πιάτο: Πικάντικοι Χαρακτήρες  

Ο Flint Lockwood, πριν από λίγο καιρό έσωσε το Swallow Falls από μια απειλητική τροφοκαταιγίδα. Τι θα ακολουθήσει στη συνέχεια; Το ταλέντο του αναγνωρίζεται από τον Chester V, την εκκεντρική ιδιοφυία και γενικό διευθυντή της εταιρείας Live Corp που του προσφέρει τη δουλειά των ονείρων του. Σύντομα, ο Chester V θα αναθέσει στον Flint μια αποστολή. Η διάσημη εφεύρεσή του (η μηχανή που μετατρέπει το νερό σε φαγητό) δουλεύει ακόμη και δημιουργεί κάποια ιδιαίτερα πλάσματα, τα τροφοζώα. Αποστολή του Flint είναι να σώσει τον κόσμο από τα τροφοζώα.
“Επιτέλους, στο τέλος της πρώτης ταινίας έκανε κάποιους φίλους. Τώρα, στη δεύτερη ταινία, απομακρύνεται κάπως από τους φίλους του και κάνει νέες γνωριμίες. Είναι σαν αυτό που συμβαίνει, όταν τελειώνεις το σχολείο και πηγαίνεις στο πανεπιστήμιο”, λέει ο Cameron.
Τα παγκοσμίου φήμης φαγώσιμα μετεωρολογικά επιτεύγματα του Flint Lockwood, εκτίναξαν στα ύψη την καριέρα της μετεωρολόγου Sam Sparks, αφού όλοι ήταν καθηλωμένοι στους δέκτες τους περιμένοντας κάποιο νεώτερο από το “μεγαλύτερο μετεωρολογικό φαινόμενο της ιστορίας”. Επιτέλους, αναγνωρίζεται σαν μια εγκεκριμένη μετεωρολόγος που διατηρεί με επιτυχία την ψυχραιμία της μπροστά σε δύσκολες καταστάσεις. Από τη στιγμή που παραδέχεται ότι γουστάρει τον Flint, τίποτα δεν θα μπορούσε να την κρατήσει μακριά από τη νέα του αποστολή.
“Η Sam είναι ο τύπος του επιστήμονα που παρατηρεί”, λέει ο Pearn. “Στο ταξίδι τους πίσω στο νησί, η Sam είναι αυτή που λύνει το μυστήριο του νησιού και βρίσκει τις απαντήσεις”.

Αν μπορούσες γενετικά να αναμίξεις τον Steve Jobs, τον Richard Branson και έναν ταχυδακτυλουργό, τότε θα είχες μπροστά σου τον Chester V, την εκκεντρική ιδιοφυία που είναι επικεφαλής της Live Corp που έχει ως άμεσο στόχο τη βελτίωση των συνθηκών ζωής την ανθρωπότητας. Ένα κράμα από γκουρού και σόουμαν με εφευρετικές ικανότητες, ο Chester είναι ένας πανέξυπνος τύπος. Στην πραγματικότητα μπορεί να είναι και ο πιο έξυπνος που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον κόσμο. Γιατί, όμως, αφού είναι τόσο ικανός, έχει ανάγκη το Flint Lockwood, για να βγάλει το φίδι από την τρύπα;

“Στην πρώτη ταινία ο Flint είχε πολλούς ήρωες, τον Αινστάιν, τον Τέσλα και σκεφτήκαμε τι θα γινόταν, αν γνώριζε κάποιον από τους ήρωές του από κοντά”, λέειο Pearn. Τι θα γίνει, όταν το σπασικλάκι μετατραπεί σε έναν cool τύπο;”.
O Steve the Monkey αποτελεί τον ιδανικό φίλο. Δεν θα ήταν κακό, βέβαια, να είχε λίγο πιο πλούσιο λεξιλόγιο. Ο Steve είναι ταυτόχρονα ένας πιστός σύντροφος και από την άλλη ένα λαμπρό παράδειγμα της εφευρετικής ικανότητας του Flint. 

Ο περήφανος μπαμπάς του Flint είναι ο Tim, ο οποίος απολαμβάνει όσο τίποτε άλλο να βρίσκεται στη βάρκα του. Ο Tim δεν πολυκαταλαβαίνει όλα αυτά, τα σχετικά με την τεχνολογία που είναι τόσο αγαπητά στο γιο του. Όταν το παρεάκι επιστρέφει στο Swallow Falls, για να σώσει τον κόσμο, ο Flint επιμένει να μείνει ο πατέρας του σπίτι, για να μην κινδυνέψει. Βασικά, ο Flint αγαπάει τον μπαμπά του, απλά μάλλον του τη δίνει και λίγο στα νεύρα, με αποτέλεσμα να τον έχει κάπως στο περιθώριο. Ο Tim, από την άλλη αντιλαμβάνεται ότι ο γιος του τον αγαπάει, αλλά νιώθει ταυτόχρονα ότι χάνει την επαφή μαζί του.
H πιστή βοηθός του Chester V είναι μια μαϊμού, η Barb. Είναι εξελιγμένη, πανέξυπνη, λίγο αυθάδης και φοράει κραγιόν όλη την ώρα. Η μοναδική της επιθυμία είναι να είναι αρεστή στον Chester V. Για να το πετύχει, θα κάνει οτιδήποτε, ακόμη και αν είναι να καταφύγει σε δόλια μέσα, προκειμένου να εφαρμόσει τις οδηγίες του.

Θυμάστε τον baby Brent από την πρώτη ταινία; Ο τύπος τώρα, συνεχίζει την καριέρα του στον κόσμο των τροφίμων, φορώντας μια στολή κοτόπουλου, προωθώντας έτσι την αλυσίδα εστιατορίων Chick-N-Sushi. Θα παρατήσει ευθύς αμέσως την πολλά υποσχόμενη αυτή καριέρα, μόλις οι φίλοι του ζητήσουν τη βοήθειά του.
Ο πρώην αστυνομικός Earl Devereaux έχει βρει και αυτός μια δουλειά σχετική με την εστίαση. Φτιάχνει καφέδες σε μια πολύ κυριλέ καφετέρια. Έτσι, όταν ο Flint και η υπόλοιπη παρέα τον επισκέπτονται, για να τους βοηθήσει, αυτός αμέσως ξεφορτώνεται τη στολή του καφετζή και φοράει ξανά τη γνώριμη στολή του αστυνομικού.
Ο  πολυτάλαντος Manny είναι ο πρώην καμεραμάν της Sam. Μόλις φτάνει το παρεάκι, εγκαταλείπει αυτό που κάνει φωνάζοντας “adios” και παίρνει την κάμερά του, για να ακολουθήσει τους φίλους του.

Επιδόρπιο: Ποικιλία Τροφοζώων  

ΜΠΕΡΙ ΦΡΑΟΥΛΙΤΣΟΣ
Ο ντροπαλός φραουλίτσος που ακολουθεί παντού τον Flint και την παρέα του. Ωραίος τύπος!

ΒΟΥΒΑΛΟΦΡΑΤΖΟΛΑ
Ρολό βούβαλου με δαχτυλίδια κρεμμυδιών και μια γενναία επίστρωση κέτσαπ.

ΤΥΡΟΑΡΑΧΝΗ
Ένα τσίζμπεργκερ που μετατρέπεται σε τηγανητή πατατοαράχνη.

ΣΟΥΣΟΠΡΟΒΑΤΟ

Ένα καλοκάγαθο πρόβατο με γαρίδα, καρότο, αγγούρι, καβούρι, αβοκάντο και ρύζι στον ατμό.

ΚΑΡΠΟΥΖΕΛΕΦΑΝΤΕΣ

Το γνωστό θηλαστικό στο σχήμα του δροσερού καλοκαιρινού φρούτου.

ΓΛΥΚΙΑ ΠΙΚΛΑ ΚΑΙ ΠΕΡΛΑ

Η χαριτωμένη Πέρλα είναι το pet της Γλυκιάς Πίκλας

ΚΕΦΤΕΔΟΝΙΟΥΣ

Κεφτέδες με χαυλιόδοντες κριτσίνια και μουστάκια μακαρονιού. Τα πόδια είναι φτιαγμένα από ζυμαρικό φιογκάκι.

NTOMATA

Ντομάτα. H γνωστή και αγαπημένη.

ΤΑΚΟΝΤΙΛ

Λατινοαμερικάνικο ορεκτικό που μετατρέπεται σε επικίνδυνο σαρκοβόρο. Ζει στις όχθες των ποταμών.

ΓΑΡΙΜΠΑΤΖΗΣ

Χιμπατζήδες με δυνατά μπράτσα και κορμό γαρίδας.

ΜΠΑΝΑΝΟΚΑΜΗΛΟΣ

Μπανάνες με πόδια στρουθοκαμήλου.

ΦΛΑΜΑΝΓΚΟ

Εξωτικό φρούτο μάνγκο με πόδια πουλιού.

ΙΠΠΟΠΑΤΑΤΟΣ
Ιπποπόταμος από πατάτα με γλώσσα από βούτυρο και δόντια από κρεμμυδάκι. Ζει στο νερό.

ΦΡΟΥΤΟΚΑΚΑΤΟΥΑ
Εξωτικό πουλί με κορμό από αχλάδι, μάτια από ανανά και κερασάκι, και φτερά από μπανάνα.

ΛΕΜΟΝΙΟΣ
Κίτρινα εσπεριδοειδή με ξινή γεύση που ζουν σε αγέλες.Φαγητό, μετά μουσικής

Στην ταινία ακούγεται το νέo single του Paul McCartney “New”. O καλλιτέχνης δήλωσε σχετικά: «Παρακολούθησα την πρώτη ταινία μαζί με τα παιδιά μου και ήταν υπέροχη. Είμαι πολύ ευτυχισμένος που ένα δικό μου τραγούδι ακούγεται στο Βρέχει Κεφτέδες 2».Καθίστε αναπαυτικά στα... καναπεδάκια σας!

 

Χρήσιμα