Ο Μικρός Νικόλας 4 ( Ο μαγικός φακός)

Μη Διαθέσιμο
111.31545

13,50

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΣ 4: Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΦΑΚΟΣ (6 ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ) - LE PETIT NICOLAS / LITTLE...

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΣ 4: Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΦΑΚΟΣ (6 ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ) - LE PETIT NICOLAS / LITTLE NICK «ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΜΕΝΟ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ»


Βραβευμένη τηλεοπτική μεταφορά ομώνυμης σειράς παιδικών βιβλίων που πρωτοκυκλοφόρησε στα τέλη της δεκαετίας του πενήντα με την υπογραφή του κειμενογράφου Ρενέ Γκοζινί (Αστερίξ, Λούκι Λουκ) και του σκιτσογράφου Ζαν Ζακ Σανπέ.

O Μικρός Νικόλας είναι επαναστάτης και θορυβώδης. Λατρεύει τους γονείς του και θεωρεί τους συμμαθητές του μέλη της οικογένειάς του. Είναι μέσος μαθητής, αλλά προσπαθεί να ευχαριστήσει τους δασκάλους του. Ονειροπόλος, με πλούσια φαντασία και μια ξεχωριστή ματιά για τον κόσμο που τον περιβάλλει. Ένας ήρωας με τον οποίο τα παιδιά μπορούν να ταυτιστούν και του οποίου η επιρροή αγγίζει τους μεγάλους.
Επεισόδια που περιλαμβάνονται:

Ο Φακός

Ο Νικόλας πήρε καλούς βαθμούς στο σχολείο και γι' αυτό το λόγο ο πατέρας του τον επιβράβευσε δίνοντάς του λεφτά, με τα οποία ο μικρός μας φίλος αγόρασε ένα φακό.

Εκδρομή στο μουσείο
Ο Νικόλας και συμμαθητές του πηγαίνουν εκδρομή σε ένα μουσείο τέχνης. Κάποια στιγμή ο δάσκαλός τους αφήνει μόνους σε μια αίθουσα με αντίκες.

Τσακωμός στο διάλειμμα
Ο Νικόλας και οι φίλοι του είναι στοιχισμένοι σε 2 σειρές στην αυλή του σχολείου με τις τσάντες στη πλάτη. «Ψεύτη» ξαφνικά φωνάζει ο Νικόλας. «Πες το ξανά αυτό» του απαντάει ο Τζέφρι προσβεβλημένος. Όταν χτυπάει το κουδούνι , οι δύο φίλοι αποφασίζουν να συνεχίσουν τον τσακωμό στο επόμενο διάλειμμα.

Η Κιμωλία
Ο Τζέφρι κλέβει την κιμωλία του διευθυντή και ανακηρύσσει τον εαυτό του αρχηγό της «Ομάδας των Εκδικητών». Η Παρέλαση Μια παρέλαση πρόκειται να διεξαχθεί με αφορμή την αποκάλυψη ενός αγάλματος. Οι δάσκαλοι και ο διευθυντής του σχολείου προτιμούν να παρελάσουν πρώτα οι μαθητές.

Η Παρουσίαση
Η εργασία που αναθέτει ο δάσκαλος στην τάξη, εξάπτει την φαντασία των παιδιών: θα πρέπει την επόμενη μέρα να φέρουν το αγαπημένο τους αντικείμενο από το σπίτι, να το παρουσιάσουν στους υπόλοιπους και να μιλήσουν γι' αυτό.

Χρήσιμα