Free Birds ( Oι γαλοπούλες το σκασαν)

9 Dvd

13,50

FREE BIRDS: Η καλύτερη ταινία με... γαλοπούλες που έγινε ποτέ! Free Birds (2013)...
+

FREE BIRDS: Η καλύτερη ταινία με... γαλοπούλες που έγινε ποτέ! Free Birds (2013)

 Το "Free Birds" είναι μια αιρετική, ξεκαρδιστική κωμωδία κινουμένων σχεδίων που αναθεωρεί τις γευστικές μας συνήθειες και επαναστατεί ενάντια στις παραδόσεις. Με πρωταγωνιστές δυο θαρραλέες γαλοπούλες, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Jimmy Hayward (Χόρτον), αυτή η διασκεδαστική περιπέτεια για όλη την οικογένεια θα μας συστήσει σε δυο αξέχαστα πουλερικά, που θα παραμερίσουν τις διαφορές τους, για να αλλάξουν το ρου της ιστορίας.

Σύνοψη: Ο Τζέικ είναι μεγαλόσωμος και παρορμητικός. Ο Ρέτζι είναι έξυπνος και καλόψυχος. Το μόνο που τους ενώνει, εκτός από το γεγονός ότι είναι γαλοπούλες, είναι η μοίρα τους να καταλήξουν πάνω σε μια πιατέλα στο γιορτινό τραπέζι. Έτσι, αποφασίζουν να κλέψουν μια χρονομηχανή και να επιστρέψουν πίσω στο 17ο αιώνα, τότε που ξεκίνησε η παράδοση να τρώνε γαλοπούλα στις γιορτές. Στόχος τους: να αφαιρέσουν το πιάτο γαλοπούλας από το εορταστικό μενού.

Mια ταινία για γάλους και γαλοπούλες Η ιδέα για την ταινία ξεκίνησε από τους σεναριογράφους David I. Stern και John J. Strauss. ¨Το αρχικό σενάριο ήταν το εξής: Δυο γαλοπούλες ταξιδεύουν στο παρελθόν στην πρώτη Ημέρα των Ευχαριστιών και προσπαθούν να βγάλουν τους εαυτούς τους από το εορταστικό μενού", λέει ο Stern.

Οι Stern και Strauss αμέσως αντιλήφθηκαν ότι έχουν κάτι εξαιρετικό στα χέρια τους. Δεν έχασαν χρόνο και αμέσως επισκέφθηκαν τους ιθύνοντες της εταιρείας Reel FX. Η Reel FX είναι μια εταιρεία με μακρά παράδοση στο ειδικά εφέ και στο animation. Αναζητούσαν καιρό τώρα την ευκαιρία να δουλέψουν πάνω σε κάτι πιο δημιουργικό. Το Free Birds παρουσιάστηκε ως το ιδανικό πρώτο project για την εταιρεία, για να επιτύχει το σκοπό της. "Θέλαμε το Free Birds να είναι μια ταινία αφιερωμένη στη φιλία, στην αφοσίωση και πάνω από όλα σε αυτό που λέμε -να κάνεις το σωστό-", λέει ο Strauss. " Ασχοληθήκαμε με διάφορες πτυχές χαρακτήρων, για να δημιουργήσουμε πολλές κωμικές καταστάσεις. Καθώς ξεκινήσαμε να κάνουμε έρευνα για τις γαλοπούλες, χρησιμοποιήσαμε κάποια αντίθετα ζεύγη, όπως γαλοπούλα ελευθέρας βοσκής σε σχέση με αυτή που ζει σε φάρμα, γενετικά τροποποιημένη γαλοπούλα έναντι κανονικής, και χτίσαμε τους χαρακτήρες μας πάνω σε τέτοιες αντιθέσεις," προσθέτει ο Stern. Tην άνοιξη του 2011 η ομάδα απέκτησε ένα νέο μέλος, το σεναριογράφο και σκηνοθέτη Jimmy Hayward. Αμέσως ξεκίνησε η παραγωγή της ταινίας.

Ο Hayward διαθέτει μεγάλη εμπειρία στις ταινίες κινουμένων σχεδίων, αφού έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με την Pixar και την Blue Sky. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μπορεί να δημιουργεί ταινίες υψηλού επιπέδου πέρα από κλισέ και συμβιβασμούς. "Έχει τρομερό πάθος γι 'αυτό που κάνει και έχει την ικανότητα να δίνει στον άλλο να καταλάβει τι θέλει να αποτυπώσει σε κάθε σκηνή και πώς θέλει αυτό να αποδοθεί στην οθόνη", λέει ο παραγωγός Aron Warner. Ώρα για μερικά "γαλικά" - Τα εφέ της ταινίας περιελάμβαναν σχεδόν τα πάντα, φωτιά, εκρήξεις, ομίχλη, σκόνη, σπίθες και ερείπια. - Χρειάστηκαν πέντε μήνες δουλειά, για να δημιουργηθεί το εφέ της δίνης, όταν έμπαινε σε λειτουργία η χρονομηχανή. - Ο σκηνοθέτης Jimmy Hayward έχει χειριστεί μαεστρικά το φωτισμό στην ταινία. Όταν π.χ. ήθελε να δείξει ότι ένας χαρακτήρας νιώθει απομονωμένος, δεν τον φώτιζε από όλες τις κατευθύνσεις, βοηθώντας έτσι το θεατή να αντιληφθεί πληρέστερα τα συναισθήματα που βιώνει. - Εκτός από τα σκηνοθετικά του καθήκοντα ο Hayward έχει δανείσει τη φωνή του σε 3 χαρακτήρες στην ταινία.

Στο Ρέιντζερ, το Δερματόραμφο και τον Πρόεδρο. Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι σε όλη του την καριέρα, όταν δουλεύουν πάνω σε προσχέδια συνηθίζει να κάνει εκείνος πολλές διαφορετικές φωνές, για να υπάρχει μια ευθύτητα και μια αμεσότητα στους διαλόγους, από το να υπάρχει απλά ένα κείμενο. Έτσι, έχει αναπτυγμένη αυτή την ικανότητα και μπορεί να αλλάζει τόνο και ύφος στη φωνή του. - Ο Jimmy Hayward είναι από τους σκηνοθέτες που επικροτούν τους ηθοποιούς, όταν εκείνοι αυτοσχεδιάζουν. Έτσι, ο καθένας έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει δικά του στοιχεία στον κινουμένων σχεδίων χαρακτήρα που υποδύεται.

- Τη μουσική επένδυση της ταινίας έχει επιμεληθεί ο Dominic Lewis, γνωστός για τη μουσική επιμέλεια σε ταινίες, όπως Wreck-It Ralph, This is the End, Kung Fu Panda 2, X-Men: First Class. - Για κάποιες δραματικές μουσικές εξάρσεις της ταινίας, οι παραγωγοί επιστράτευσαν τον Danny Carey, ταλαντούχο ντράμερ του βραβευμένου με Grammy συγκροτήματος Tool. Ο Carey έχει και δεύτερο ρόλο στην ταινία, αφού δανείζει τη φωνή του στον Ντάνυ, μια άγρια γαλοπούλα με ιδιαίτερη κώμη. - Το τμήμα σχεδιασμού είχε επίσης και ένα ακόμη δύσκολο έργο. Να σχεδιάσει το περιβάλλον του Free Birds. Υπάρχουν πολλές σκηνές και τοποθεσίες. Οι Τζέικ και Ρέτζι περνάνε από τη φάρμα, ταξιδεύουν μέσα στο χρόνο και τελικά καταλήγουν στο Plymouth το 1621. "Η πιο μεγάλη πρόσκληση ήταν να περάσει ο θεατής μέσα από όλες αυτά τα διαφορετικά σκηνικά και πάλι να νιώσει πως υπάρχει μια συνέχεια" λέει ο Hayward.

Χρήσιμα