Αυτοκίνητα 2 (CARS 2)

Μη Διαθέσιμο
111.31409
-41%

13,50

Τιμή Τιμοκαταλόγου: 23,00
Στη δεύτερη ταινία της Pixar και της Walt Disney με θέμα τα αυτοκίνητα, το Cars 2, η αποκαθήλωση του Κεραυνού McQueen και η ανάδειξη του Μπάρμπα σε ρόλο πρώτης γραμμής, είναι αν μη τι άλλο σοκαριστικά στοιχεία για όσους αγάπησαν την πρώτη ταινία λόγω του ότι παρουσίαζε όμορφους χαρακτήρες...

Στη δεύτερη ταινία της Pixar και της Walt Disney με θέμα τα αυτοκίνητα, το Cars 2, η αποκαθήλωση του Κεραυνού McQueen και η ανάδειξη του Μπάρμπα σε ρόλο πρώτης γραμμής, είναι αν μη τι άλλο σοκαριστικά στοιχεία για όσους αγάπησαν την πρώτη ταινία λόγω του ότι παρουσίαζε όμορφους χαρακτήρες αυτοκινήτων, έξυπνα εξανθρωπισμένους, προκειμένου να βρει εφαρμογή η αρχική ιδέα του John Lasseter.

Το Cars 2 κινείται σε πολύ διαφορετικά μονοπάτια σε ό,τι έχει να κάνει με τα νοήματα, τουλάχιστον για εμάς που εξετάζουμε το φιλμ από αυτοκινητιστικής πλευράς, γιατί μόνο από αυτή είμαστε σε θέση. Στην πραγματικότητα το motorsport που στο πρώτο Cars ήταν βασικό κομμάτι, αφού όλη η ιστορία εκτυλίχθηκε γύρω από έναν αγώνα, είναι τώρα βοηθητικός παράγοντας σε μια ιστορία κατασκοπείας, περιπέτειας, κακών με όπλα που πυροβολούν, εκρήξεων και φυσικά του απόλυτου κέρδους για το οποίο γίνονται όλα. Δηλαδή ένας τυπικός κινηματογραφικός κόσμος, που τώρα σε όσους έχουν προσπαθήσει κατά καιρούς να τον σώσουν, (τον Τζέιμς Μποντ, τον Σάιμον Τέμπλαρ ή τον Τζέισον Μπουρν) ήρθε να προστεθεί και ο Μπάρμπας.

Η αγνότητα της πρώτης ταινίας χάθηκε, ενδεχομένως στην αντικειμενική έλλειψη ταιριαστής συνέχειας αφού οι χαρακτήρες είναι αυτοκίνητα. Σε κάθε περίπτωση οι αγώνες δείχνουν να μην έχουν και τόση σημασία αφού ο Κεραυνός McQueen είναι μεν γρήγορος και εντυπωσιακός αλλά ο Μπαρμπας που είναι ένας σκουριασμένος γερανός μπορεί να σώσει πιο εύκολα τον κόσμο από τον κακό. Μοιραία ο McQueen που είναι ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο δεν έχει τι να προσφέρει στην ταινία και ο Μπάρμπας με την άγνοιά του περί κατασκοπείας καταφέρνει να κινείται ανάμεσα σε λυσσασμένους κακούς με περισσότερη επιτυχία από αυτή που κινούνται οι πραγματικοί κατάσκοποι, ο Finn McMissile (Φιν ΜακΣφαίρας) και η Holley Shiftwell (Χόλι Πολύστροφη) . Δηλαδή υπόθεση και πλοκή για την οποία ο Δανίκας ή ο Ζουμπουλάκης που ξέρουν από αυτά θα μπορούσαν να θυμηθούν καμιά πενηνταριά ταινίες ο καθένας.

Φυσικά το Cars 2 δεν είναι κακή ταινία κινουμένων σχεδίων καθώς είναι η τελευταία της φημισμένης Pixar για την οποία οι άνθρωποι δουλεύουν από το 2006, όταν τελείωσαν το πρώτο. Τεχνικά και από τη σκοπιά του θεατή πάντα, έχει σκηνές που αφήνουν ελαφρώς ανοιχτό το σαγόνι σου. Πιθανότατα θα μπορούσε να τονιστεί λίγο περισσότερο η 3D ατμόσφαιρα όπως για παράδειγμα στο πρόσφατο Kung Fu Panda 2 όπου τα 3D πλάνα είναι πιο εμφανή. Στο Cars 2 πέρα από τα πιτσιλίσματα των νερών και τους λεκέδες στην κάμερα που είναι ένα all time classic αγωνιστικό πλάνο, το 3D δεν γίνεται τόσο αισθητό. Η ατμόσφαιρα πάντως που δημιουργείται στο ξεκίνημα με την άγρια θάλασσα και φυσικά στις γενικές απόψεις των πόλεων που επισκέπτεται το World Grand Prix είναι ασύλληπτη με βάση τα λίγα που έχω δει.

Οι χαρακτήρες είναι πολλοί όπως πιθανώς είχατε καταλάβει εδώ και καιρό που η Disney τους παρουσίαζε σχεδόν έναν – έναν, ωστόσο φαίνεται πως οι παραγωγοί προτίμησαν να έχουν 50 χαρακτήρες που θα έχουν από μια ή δύο ατάκες ο καθένας, παρά λιγότερους με περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Κάτι που βγάζει μάτι πως έχει να κάνει με τους εμπορικούς στόχους της ταινίας όταν αυτή θα σταματήσει να κόβει εισιτήρια στις αίθουσες των κινηματογράφων.

Το χιούμορ είναι σαφώς περισσότερο από ό,τι στο πρώτο Cars που ούτως ή άλλως είχε περισσότερες αστείες σκηνές και λιγότερο αστείο σενάριο και εκτός από τις γκάφες του Μπάρμπα εκείνος που κρατά ψηλά τη σημαία του γέλιου είναι ο Fransesco Bernouli που στα ελληνικά έχει μετονομαστεί σε Φραντσέσκο Φλωρούλι (μα είναι δυνατόν;) ο οποίος είναι κάτι σαν τον King Julian των Πιγκουίνων της Μαδαγασκάρης με ρόδες και αεροτομές. Οι κακοί, δηλαδή τα Gremlin και Pacer, είναι λιγομίλητοι ενώ ο Finn McMissile με τη φωνή του Michael Caine στην αγγλική έκδοση είναι σαν να τον βλέπεις.

Τελικά το Cars 2 είναι μια καλή ταινία αλλά δεν είναι και πολύ… Cars όπως αυτό μας συστήθηκε το 2006. Δε υπάρχει σημαντικός λόγος που όλα αυτά γίνονται από αυτοκίνητα γιατί ξεφεύγουν από την αυτοκινητιστική διάθεση και αισθητική και αν γίνονταν από ανθρώπους πιθανών θα ήταν όλα πιο ενδιαφέροντα και διασκεδαστικά. Είναι μια επιβεβαίωση όσων πιστεύουν πως υπάρχει εγγενής περιορισμός στο πως μπορεί να συνεχιστεί αυτή η ιστορία και πιθανότατα θα ήταν πιο έντιμο αν ο McQueen άδειαζε τις βαλβολίνες του στο ψυγείο της Sally και εκείνη γεννούσε μικρά Boxsterakia που θα έκαναν τα Μπουζί της Ωραίας Ελένης να σφύζει από ζωή χάρη στα χαρούμενα μαρσαρίσματα και τις κόρνες των νεαρών Porsche που θα τριγύριζαν τρίζοντας τα λάστιχά τους στους ήσυχους δρόμους γύρω από τη Route 66.

- Στην ελληνική έκδοση με τον τίτλο Αυτοκίνητα 2 τις φωνές τους δανείζουν ο Σάκης Ρουβάς και ο Παύλος Κοντογιαννίδης που υποδύονται τον McQueen και τον Μπάρμπα αντιστοίχως, ενώ η Σάλι είναι και πάλι η Βίκυ Καγιά. Επίσης ακούγονται οι Βαγγέλης Περρής, Ακίνδυνος Γκίκας, Κατερίνα Γκίργκις, Ντίνος Σούτης, Δημήτρης Δημόπουλος, Ανδρέας Ευαγγελάτος, Νέστορας Κοψιδάς, Βίνα Παπαδοπούλου, Τάσος Κωστής, Σοφία Χάνου κ.ά.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΤΡΕΙΛΕΡ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

http://www.youtube.com/watch?v=xZw-ipW-Xv4

Αγόρασαν Επίσης

Χρήσιμα